25 Mart 2009 Çarşamba

Sahlep


Sahlep,

Çok severim, içince insanın içi ısınır. Bir de kar yağıyorsa, hem sahlep yudumla hem de yağan karı izle keyfin böylesi de yoktur herhalde.. Tarçını üstüne koymayı unutmamak lazım ayrı bir tat verir. Sıcak olduğu için üzerinde bir zaman sonra kaymak oluşur. Şöyle bir çalkalayınca hemen ortaya çıkar. Karıştırıp içinde erimesine izin veririm. Tek başına içilmez, yanına bir hoş sohbet katmak, mutluluğu eklemek en güzel olanıdır. Ben hem sahlebi, hem de seni severim hiç merak etme...


Malzemeler :
1 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı patates nişastası
1 tatlı kaşığı pirinç unu
1 su bardağı süt
1 1/2 çorba kaşığı toz şeker

Tarçın (istenildiği takdirde)

Hazırlanışı :
Teflon tencerede nişasta, patates nişastası ve pirinç ununu hafif kavurun. Daha sonra süt ve toz şekeri katın.

Boza kıvamına gelene kadar pişirin. Üzerine de istenildiği takdirde tarçın serpip servis yapın.

Kaynak: www.bigglook.com/biggmenu/tarifler/icecek/sahlep.asp




2 yorum:

  1. elinize sağlık buarada sahlep içilicek en iyi şehirlerden bir tanesi dondurması ile meşhur olan şehir kahramanmaraştır bir gün yolunuz düşerse mutlaka denemenizi tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  2. Ali Bey teşekkür ederim. Kahramanmaraş'a yolum düşer mi bilmem ama Isparta'da sahlep ve bozayı yapan iyi bir yer var biliyorum.

    YanıtlaSil